Miry
Concertzaal

MIRY Concertzaal zet in op een brede waaier van muzikale genres. Onze vier reeksen helpen u het overzicht te bewaren.

In MIRY Meesters treden gelauwerde muzikanten aan. In samenwerking met Festival van Vlaanderen openen wij ons seizoen met het befaamde Anouar Brahem Quartet. Zij slaan met Souverance de brug tussen Oost en West. Uitkijken wordt het eveneens naar de komst van B’Rock met het spraakmakende programma Corelli Gehackt. Een programma vol kleurrijk orkestrepertoire uit de barok met meerdere concerti grossi en suites van Corelli, Telemann en Bach.

Gezelligheid troef op MIRY Zondagen. Jong talent zorgt ervoor dat u neuriënd aan het aperitief kan. Zo vertolkt vioolwonder Vladyslava Luchenko Respighi’s kamermuziek. Sopraan Anna Pardo Canedo en pianiste Sandra Lammens brengen dan weer inspirerende liederen van Franco-Belgische componisten.

Onze reeks MIRY Vocaal werd vorig jaar zo gesmaakt dat ze ook dit seizoen een stevige poot van het programma vormt. Het Vlaams Radio Koor vereert opnieuw onze zaal onder de leiding van Hervé Niquet.  Een extra vat stembandensmeer laten we aanrukken voor Florian Heyerick en diens ensemble Ex Tempore. Zij brengen verscheidene werken van de italiaanse componist Domenico Scarlatti.

Muzikale avonturiers vinden hun gading in MIRY Hedendaags. Huisensemble GAME maakt het naar goede gewoonte een aantal keer behoorlijk bont, maar we maken ook kennis met het fenomeen live-coding en Benjamin Glorieux komt Giacinto Scelsi herontdekken.