Miry
Concertzaal

MIRYconcertzaal zet in op hedendaagse muziek in ruime zin. Nieuw gecomponeerde muziek en muziek uit een soms ver verleden die naar frisse inzichten van vandaag wordt gecreëerd.

De zaal werd gebouwd als concertzaal voor het Koninklijk Conservatorium in Gent. Ze biedt een podium aan beloftevolle lerende musici van binnen en buiten de opleidingen. In MIRYconcertzaal kunnen vooral jonge muzikanten hun zoeken met het publiek delen.

De actieve connectie met jongeren uit zich ook in het feit dat we voor hen de deuren van de concertzaal wijd open zetten. Zij kunnen zowel leeftijdsgenoten als grote solisten aan het werk zien voor minder dan een cinematicket.

Door haar architectuur is MIRYconcertzaal bijzonder geschikt voor een brede waaier aan klassieke kamermuziek. Daarom vergasten we het publiek op concerten waarin de canon van de kamermuziek steeds opnieuw geherdefinieerd wordt door jonge ensembles.

MIRYconcertzaal ziet het als haar maatschappelijke rol om kwaliteitsvol en vernieuwend werk toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Hedendaagse muziek naar een breed publiek gebracht door jonge lerende musici die de canon van de kamermuziek heruitvinden en verrijken met nieuw materiaal. Vanuit deze visie worden heel wat rode draden door de programmatie geweven, met keuzes voor reeksen klavier, lied, kamermuziek…

De programmatie in MIRYconcertzaal wordt gerealiseerd door M-Podium vzw in samenwerking met de vakgroep Klassieke Muziek en de dienst Communicatie en Artistieke Projecten van KASK & Koninklijk Conservatorium.